Crònica: Cursa dels Cocons – Tivenys

Amb una mica de retard, aquí ve la crònica. Ni molt menys tenia pensat córrer aquesta cursa. En ment tenia disputar l’Ultra de les Valls d’Àneu (18-19juliol), però dos dies fent un test del recorregut van fer veure que UTVA no em convenia. Ultra molt dura i tècnica i amb el perill de prendre mal. Així que a darrera hora m’apuntava a la Cursa dels Cocons per treure’m la decepció de no fer Valls d’Àneu.

Ara feia dies que no feia cap cursa del Circuit i aquesta precisament no l’havia disputat mai. Una cursa que tenia l’al·licient que és fa de nit. D’altra banda tenia ganes de tornar sentir-me corredor. Normalment amb la preparació per les llargues distàncies et notes més lents i és la sensació que tenia jo. Tot i els 2 dies de dur d’entrenament pel Pirineu, em vaig notar fresc de cames. El més preocupant però era la calor.

cocons0

En donar-se el tret de sortida i de principi vaig mirar d’ajuntar-me amb els company de Montbike, Pelli i Marta. El ritme que portaven i que van portar al llarg del recorregut,  va  ser ideal per mi i em vaig notar be i fresc. Be, fresc de cames perquè la xafogor que va fer ens va fer suar de valent. Uns primers quilòmetres corredors per pista fins arribar als primers corriols. Moment en el que vaig encendre  el frontal. Aquí, en una de les baixades,  vaig tenir la primera caiguda sense conseqüències. T’havies de fixar be on posaves el peu i no et podies despistar ni un moment. Continuàvem tots tres a bon ritme i anàvem consumint els quilòmetres. De totes formes Pelli i Marta se m’escapaven a les baixades. Un cop arribats al punt més alt, venia la baixada més tècnica on vaig tenir la segona caiguda. Per sort no vaig prendre mal però si que vaig quedar adolorit. El frontal em va saltar i sort que es va quedar encès perquè sinó m’hagués costat trobar-lo.

cocons1

Després d’així em va costar tornar a agafar el ritme però vaig aconseguir tornar a contactar amb els companys. Ja només restaven els darrers quilòmetres de baixada i entrada a Tivenys amb un objectiu inesperat per mi, baixar de les 3h. Temps final, 2h 54m 38s. I Marta pujant al podi com a 3ª fèmina.