Crònica: Ultra Estels del Sud 2015

Quan fa uns mesos vaig saber que es creava una Ultra que faria el recorreguts dels Estels del Sud, immediatament la vaig incloure dins dels objectius 2015. Fa temps que volia fer la volta però mai m’havia decidit i vaig veure que aquesta era l’ocasió. A més, que tinguem una Ultra a casa crec que es mereix tot el recolzament que faci falta. Per això ja m’avanço i vull felicitar al Trail Roquetes i a tota la gent implicada en muntar aquest sarau.

Per la meua part, després de Xerta volia avaluar el meu estat de forma de cara a Montblanc. Comprovar sensacions, millorar ens aspectes tan importants com són l’alimentació i la hidratació, testejar el material com les sabatilles o les noves plantilles que m’he fet, i he de dir que he pogut treure molt bones conclusions de cara a UTMB.

IMG-20150505-WA0000

Tenia clar que volia gaudir la cursa i que millor que fer-ho en la bona companyia  d’Eloy (Ultra Pirineu), Joan i Xavi. Llàstima que per circumstàncies ens van fallar 3 més.

IMG-20150505-WA0001

El primers quilòmetres la gent va sortir com un coet. Nosaltres frescos com una rosa comentant el que ens espera i un fet que després serà determinant en la cursa. El sol pegarà fort avui.


DSCF3610

Després de passar Clotes, les rases del Marraco i l’Espina arribem a Paüls. Allí ja ens avisen de l’organització que carreguem aigua. A la primera pujada important, el coll de la Gilaberta, ja tenim el primer contratemps. Joan pateix molt els efectes de el calor i jo fins i tot li deixo els pals. Direcció a Roques Benet el grup s’allarga. Xavi ja ni el veiem. Eloy porta un fort ritme i jo miro de seguir-lo però me costa. I Joan, patint de valent.

P1100457

A les Roques on ens espera Pelli i Marga, aprofito per hidratar-me be i llençar-me aigua per sobre mirant de refrescar-me. Joan fa el primer amago de retirada però el convencem per seguir. Continuem direcció a Arnes passant pel estrets on no deixem passar l’oportunitat de posar-nos dins l’aigua. Allí coincidim durant una bona estona amb Josep Manel, d’Amposta, que està provant el recorregut de la Half.

IMG-20150503-WA0018

L’arribada a Arnes es fa dura perquè coincideix amb la màxima calorada. Però un cop allí a l’ombra de l’avituallament em permet recuperar forces encara que només puc menjar pinya. Joan ho deixa però encara el tornem a convencer per continuar. Però cap al Toll del Vidre ja no pot més i ho deixa. Una llàstima.

Continuem Eloy i jo direcció Beseit passant el Penyagalera. És una zona que no coneixem ni un ni l’altre. A meitat de la pujada jo tinc una bona ‘pájara’. Me quedo sense forces i necessito menjar una barreta. Poc a poc em vaig recuperant i arribo a Beseit bastant sencer. Una dutxa, una mica de pasta, dos cerveses, i com a nou. Però Eloy també decideix abandonar. I Xavi que se’ns havia escapat, ho fa en el següent avituallament.

IMG_0088

A partir d’aquí els 40 quilòmetres que resten els faré pràcticament sol. Fins a 4 parades em tocarà fer per asseure’m una estona perquè la son em venç. També em toca patir una butllofa al peu que em fa la guitza. Però estranyament, a mesura que avancen els quilòmetres, em vaig trobant millor, en més forces. Els darrers 10 kms, de Casetes Velles a Caro els faig com si res. Eloy em ve a buscar a la baixada del Coll de Pallers i fem els darrers quilòmetres plegats. Arribada emotiva i final a una Ultra durilla per la calor però espectacular pel recorregut, l’ambient i la bona organització. El temps final bastant discret, 26h19m06s. Ja aviso que em podeu apuntar per l’any que ve que això s’ha de millorar.

11207865_10153440724474994_909874871_o