Necessito canvi de sabatilles?

Les sabatilles per córrer tenen un vida útil i a mesura que anem completant quilòmetres van perdent propietats, principalment, amortiguació. En les de trailrunning a més s’ha d’afegir el desgast de la sola i en conseqüència,  la pèrdua d’agarre al terreny.

Aquesta vida útil acostuma a ser d’uns 600, 800 o fins a 1000Km. Un pot continuar fent-les servir perquè molts cops, aparentment, semblen noves però com que la sabatilla ha perdut les seves propietats s’arrisca a patir lesions. Per això molts corredors habitualment acostumen a controlar els kms per quan arribi el moment fer el canvi. I jo no sóc una excepció.

Ara mateix tinc un dilema. El primer model que vaig comprar específicament per al trailrunning han estat uns Brooks Cascadia 5. Les Cascadia són un model que està bastant ben considerades per revistes especialitzades. S’adapten a tot, tan per terrenys de terra com per terrenys tècnics. Fins i tot, hi ha qui els fa servir per asfalt. A mi personalment no m’han acabat de convèncer. He tingut la sensació que no em subjecten be el peu. Fins i tot he mirat de canviar-li la llaçada. Però quan hi ha una bona baixada no m’acaben de donar la seguretat que necessitaria. Tot i que ja porto prop de 300Kms al final ja m’he acostumat. Però l’altre dia em vaig fixar i tenen un problema afegit. I és que s’han deformat cap a dins, sobre tot el peu dret, com es pot apreciar en les fotografies.Això fa que em plantegi fer el canvi abans que s’esgoti la seva vida útil. El problema és quin model. M’agradaria poder trobar el model perfecte per als meus peus. El problema és que l’ideal seria poder anar provant diferents models fins a trobar-lo. Però això no és possible a no ser que et sobrin els diners i vagis canviant sovint fins a de vambes.

PD: Ja tinc substitutes. Concretament unes Puma Complete Nightfox TR